SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

03 Februari 2010

CORETAN buat "RELEVAN & ANUAR ABDUL AZIZ"

C0retan buat uncle
Dari puncak bukit istana ini .. ku kait awan yang belalu di atas ubun-ubun ku..
ku gumpal-gumpal..ku bentuk kan sebuah salam persahabatan buat kamu berdua..
sihat kah dirimu berdua tika dan saat ini...?
doa restu.. agar isteri mu anak-anak mu sentiasa di lindungi ALLAH sentiasa...aminnn.
AKU....!!!
Masih lagi di sini..
berdiri di puncak bukit istana ini.
melayari kenangan yang datang dan pergi mengamit memory..
Relevan......!!!
Kau dimata ku adalah sahabat yang cukup baik..
berjiwa kental..
semangat jitu.
.cintakan tanah air
disebalik ketegasan semangat mu... terselit aura seorang bapa yang penyayang.
kepada puteri-puteri mu yang comel .nakal dan pintar...
Maaf kan aku kerana tidak dapat memenuhi permintaan mu...
aku takut... aku tidak mau peristiwa lama kembali menghantui ku..
perit pedih.. ngilunya masih aku rasai...
UNCLE BLACK MATLIC@ANUAR ABD AZIZ
Kau sahabat yang ku kenali suara mu terdahulu sebelum ku kenali diri mu..
masih kau ingat....!!! di konti dingin RMPhgFM.. pertama kali kita bejabat tangan..
ku seyum pada mu.. di dalam hati ku tersirat bahawa "..oh..matlic nya dj nuar ni..."
Aku juga meyusun sepuluh jari memohon kemaafan dari mu.. rasanya tidak tercapai akalku. untuk memikirkan betapa sedih dan pilu.. kiranya hajat kamu berdua aku persiakan..
luka lama masih bedarah... Aku tidak mau kehilangan mu.. kehilangan relevan... sebagai mana aku kehilangan dua teman baik ku... beberapa tahun yang lalu.."Begini ceritanya" walau pun kesalahan itu bukan salah ku.. tidak sedetik pun.. jauh di sudut hatiku untuk berdendam dan membencinya.. tapi kenapa mereka mengelak bila bersua dgn ku... mereka berdua ini telah bedusta padaku teramak mereka tidak membayar bil talipon rumah yang mereka guna walaupun. talipon itu mereka guna nama ku...mereka tertunggak 4 bulan seorang.. jumlahnya rm700.00.. sekira aku tidak dapat memenuhi permintaan mu... kau maaf kan aku..
KERANA....
Aku sendiri pun..
tidak dapat memohon talian stremyx percuma notebook tu..
walau pun aku staff TM.. sudah berkhidmat 15 tahun...
KERANA...
Bil tertunggak rm700 belum di jelas kan lagi...
namaku black list...
di persada..TM yang ku sayangi.....
waaaaaaaaaaaaaa.....waaaaaaaaaa......

16 ulasan:

Akuanakpahang berkata...

Kawan ketawa mudah di cari kawan nangis susah nak dpt. Salam juga drp kawan moga ceria sokmo abg lie.

piewahid berkata...

uwaaa...!!!
cis, aku terkena!!

maiyah berkata...

wah mmg cantik utk pakcik relevan.. tp x best le panggil pakcik.. betul tak en relevan heeeee

Aida Ali berkata...

Tangkap lentok kali ni

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam dari bukit istana..
ha...ha.. abeli nak sentementel sikit tak leh... bukan apa..
saje je nak nyakat dia orang bedua tu... itu bru dalm blog kalau jumpa lagi la haru biru..tkasih..akuanakpahang..
piewahid.. aiya..n aida ali..sudi menjengah blog abeli...

NaqeebLukhman berkata...

bila nak bayar tu hehehee



sampai blacklist.... adessss.....

endiem berkata...

nama dah blacklist, bayar ansur ansurlah.

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam bukit istana buat abg naqeeb... sebenarnya nak tak nak mesti bayar.. kalau tak bayar sekaran.. pencen besok kena potong duit pampasan...

RMY-Abelitokjoro berkata...

sarang ni kan kalau kita tak byar bil tertunggak TM.. apa jua bil membabit kan Tm.. kita boleh bayar ansur .. sahingga jelas.. kalau tidak apa jua perkhidmatan prouduk TM kita tak layak menikmatinya.. betul tu..ENDIEM.. KITA BYAR ANSUR-ANSUR.. org tua kata.. 'sikit-sikit lama- lama habis'....

relevan berkata...

Hoi..wakakaka!..nanti petang karang kita mgetea..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam dari bukit istana.. buat uncle relevan tu.. ptg ni kita ngetea kat mana..?.. koi ada juga ..nk tanya oak.. pasal blog ni.. nak belajo dgn oak.. kul 900pg nnti koi cll... k

azieazah berkata...

Salam Jumaat ABELI...

azieazah berkata...

Lama tul saya tidak ke Pahang... Temerloh saja tahun lalu. Lum puas nak makan Tempoyak Patin.. fuhhh.. > sori komen tersimpang sedikit...:D

Anuar Abdul Aziz berkata...

pilunyer,rasa hati...takpe abeli..tak dapat yang itu..mungkin yang lain bolehhhh..heh

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam azie-azah.. kalau nak makan tempoyak.. datang la..ke jerantut.. mama danisya.. masak special buat azie... nak makan ikan apa iakn baung.. keli.. patin.. genahak.. macam ada tapi kena datang hari sabtu .. pasar malam jerantut sabtu mlm ahad.. kat situ.. mcm-macam ada.. ikan sungai untuk di jual... kita bali n kita masak mcm-mcm menu..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam dari puncak bukit istana buat Anuar abd aziz.. sabar je la.. dah bukan rezeki kita... akan ku usahakan hingga titisan darah terakhir .. untuk ku jelas kan hutang piutang ku dgn TM... agar kita dapat.. menikmati pakage tu... waaaaa...waaa