SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

07 Februari 2010

HANTU IBUSAWAT TELEKOM

SALAM SEJAHTERA BUAT TEMAN BLOGGER YANG DI HORMATI..
HARI ni 07-02-10 AHAD.. sepatutnya hari ni hari off.
Abeli kena berkerja.. staff ada urgent.. tak pe lah dia ada hal hari ni...
mana tau lain kali.. abeli ada hal pulak.. dia pulak ganti tugas abeli...(tolenrasi katakan..)
besok rehat sehari.... biasa gitu la jadual sif TM. kerja 6 hari seminggu off sahari rehat sehari..jadinya 2 hari...cuti dlm seminggu..
tapi apa yang abeli nak ceritakan bukan pasal cuti..
Pasal gambar di atas ni... tadi sambil buka email TM..
rosli mat yasin@tm.com.my ..banyak betul email yang belum di baca.. lebih kurang 40 email dari pengurusan TM.. dan staff Tm...
dalam banyak-banyak email.. ada 3 email abeli terima pegirim nya berlainan.. tapi cerita dan gambar yang sama... tajuk yang sama..
HANTU IBUSAWAT TELEKOM.
Tapi Abeli rasakan semua staff TM seluruh malaysia ada menerima email ni...
sebab apa yang abeli tengok.. alamat email yang di hantar tu..
TO: all staff TM.
Tapi.. bagi Abeli kesahihan gambar tu masih boleh di pertikai...
bagi Abeli yang dah biasa dgn editing photo n video ni menda macam ni kacang je nak buat..guna "ADOBE PHOTOSHOP" tak kira la version berapa.. kita buat teknik "SI" ..
tapikan cerita ni di kalangan anggota TM dah kecoh..
cuba teman blongger amati gambar tu betul-betul..
betul ke gambar hantu tu..
betul ke hantu boleh tengok.. dgn jelas...
atau ada staff TM wanita singgah sembahyang di kabin ibu sawat.. atau gimik staff yang malas berkerja.. atau entah lah tak tercapai akal ku untuk memikirkan nya.. wallauhuaklam.. bissawat ..
P/S jangan taksub dan fanatik cerita tahyul macam ni.. ianya boleh merosakan akidah kita..

22 ulasan:

TokNabe berkata...

hok aloh.... abe li royat cerito antu pulok male-male ni.

Akuanakpahang berkata...

kawan nengok macam staf pompuan sembahyang aje siap pakai macam mahana,mahana bunga2 lagi hehehehe

piewahid berkata...

eh.. mana pulok peginya komen koi tadi... kalu kluar 2 kali nasib la abeli.

lgi skali saya stuju 100% dgn pendapat abeli.. tapi tempat tu memang KERAS abeli. simen besi ada blake. xcaye try hantuk kpale. hihihi...

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam tok nabe.. biasa latu takut gaponya.. kito buke nak jumpo dgn dia.... he..he.. kalu jumpa dgn abeli gak.. tak cukup tanah la lari... nyo.. abeli tak takut cuma kurang berani jah...

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam abg yasin.. mula-mula tengok gambar tu.. abeli kata staff pempuan tumpang sembahyang.. tapi mmemang abeli tau kalau kat kabin ibusawat kecil.. memang ada staff perempuan di tugas kan di situ.. semua lelaki.. mana ada ruang nak sembahyang.. biasa nya kalau ibusawat besar mcm jerantut ni di sediakan surau...

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam piewahid.. keras memang keras tempat tu... tapi tempat tu kat mana ek.. abeli pun tak tau... tak pe abeli ada kain hitam.. kita kebas ...
"hai jin tanah jembalang tanah.. bukit lekok belakang parang...
nak mampus baham tanah..
ambil cangkul gali lubang..." jampi serapah org dulu-dulu...

maiyah berkata...

sy ada tgk pic ni dlm satu website masa nak cari bahan utk blog..

Rodong Blogger berkata...

Koi tak dapat lagi weh.Tapi ye ke gambor ter.

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam aiya.. memang ya .. dlm blog isuhangat.blogspot. tpi tak tau la.. ya ke tidak..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam jejaka desa... awok kerja security telekom tu.. mlm awok nk meronda kat ibusawat kuantan tu kena hati-hati baca ayat qursyi tu banyak2...

relevan berkata...

Hantu bukit Istana..

endiem berkata...

hantu berblog

Miecyber @ Sudu berkata...

Koi pun nampok macam orang sembahyang jer.Kesian kat orang yang tak bersalah tu..

azieazah berkata...

Takkan ler hantu tegak kat tengah2 terang benderang tuh.. tak lojik

Anuar Abdul Aziz berkata...

berani hantu tu dok lepak tempat yang sedia banyak 'hantu'

ayeesha qist berkata...

hehe:P
tgh solat tuu

RMY-Abelitokjoro berkata...

awk releven jangan buat celupar mulut.. kat bukit istana bukan ibu sawat.. tap pemancar.. koi kerja malam bdua .. gilir tidor... karang mboh koi tak kluar pejabat...

RMY-Abelitokjoro berkata...

miecyber..echam tu.. kesia orang dok sembahyang... kena sabotag

RMY-Abelitokjoro berkata...

aida.. n dj ok je.. kat ibusawat mana pun tak ta

RMY-Abelitokjoro berkata...

ayeesha qist.. orang tengah sembahyang ni la yang dia orang kata hantu... heee...heee.. nak makan budak nakal....

Hashim Zabidi berkata...

Jangan sebut 'hantu' banyak, bunyinya jadi lain. hati-hati ya...

mohdandmeriam berkata...

salam adik li . mak cik yam ni. takutlah tenguk gambar tu.. betul kata pie, bangunan tu keras..he..he..kena buat sembahyang hajat minta dijauhkan segala perkara macam tu.