SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

17 Februari 2010

BERTEMU BLOGGER.. NUN JAUH DI DAMAK

SILA lawati blog CIKGU EEEDA

Salam mesra dan salam selembut bayu dari Puncak Bukit Istana..
dah dua minggu abeli tak update blog.. bukan nya apa.. Abeli biasanya bila ada sessi photografer.. memang sibuk... faham je la.. cuti raya cina 13 -14 hb feb baru-baru ni. ada 4 pengantin call nak kan photorgrafer.. tapi abeli boleh ambil 2.. je 13hb satu job 14 hb satu job .. hari isnin abeli tolak... sbab dah mula kerja balik... 13 hb tu kat kg che awan.. buat photo dan video.. selesai jam 0400 ptg (1600pm ) balik rumah mandi.. settel alat.. bertemankan 2crew RMY ABELI ENTERPRISE ..terus berangkat ke kg damak.. majlis perkahwinan INA & HAFIZ... ina ni dia call abeli masa buat photo kat kg perlok ... dia kata dapat no phone dari kawan baik di cikgu eeeda... abeli tak kenal cikgu eeeda ni... bila tanya balik cikgu eeeda ni kawan adik abeli.. suriani .. rupanya masa sek dulu berkawan baik... Jadi... bila pulang dari sessi photografer "outdoor" kat Taman Rimba Kenong .. petang tu.. berjumpa la dgn cikgu eeeda... sedang tunggu kami di rumah pengantin...dalam dok borak-borak tu.. abeli bagi tau la ..kalau nak tengok gambar ina boleh lah lawati blog "ALBUM PHOTO PENGANTIN-ABELI". rupanya dia blogger juga...hai selain relevan dan djokje ini lah blogger yang ke 3 abeli temui.. terima kasih cikgu eeda.. telah merekemen kawan baiknya untuk memilih abeli sebagai photografer majlis perkahwinan nya... nanti jumpa kat jerantut abeli bagi komesion... agak-agak berapa ek.. nak bagi... tak pun belanja minum .... tak dapat milo... tea o pun ok daaa....

heeee...heee gurau je.....

8 ulasan:

relevan berkata...

Lorr abeli...naper tak ajok kawan jumpa blogger cikgu eeeda ni..sampai hati abeli..uwaaAaAaa`` sob.sob..

piewahid berkata...

abeli...
koi mcm tau je jenis tangisan en. relevan tuh...

eeeda berkata...

relevan: tak sempat lagi jumpa ada je hal.... nanti lah ada masa balik kag nanti.... abeli tu nak belanja teh tarik....

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam buat relevan... abeli minta maaf la.. bukan abeli tak nak ajak awok jumpa cikgu eeeda... komeh jumpa kat damok nuh.... tempat orang kahwin... tak sengaja... ade mase tu esok... tak kan lari gunung di kejar.. hilang kabus nampak la ia..... kita buat perjumpaan blongger.. esok di jerantut... siap buat hari keluarga lagi...ada kara'ok.. lagi.. kita buat kat air terjun lata meraung..... kita jemput semua blogger hak ada link dgn kita... atau follower kita... bagi gempak macam kita buat kembara moh la weh.... di pahang fm.

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam piewahid... semenjak dua menjak ni abeli sibuk sangat... pepalih weh sibunya... pada hal 2 je job pengantin... sibuknya ngaloh mcm 10 job... macam keling sebelah rumah... minum sekati... mabuknya 5 kati.....

tangisan relevan tu tangisan ... ada makna... tuuuuuuuuuu..............!!!!!!!!

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam cikgu eeeda... ye lah... oak bila balik damok... call la kita orang kat jerantut ni... relevan ada abg yasin ada abeli ada.. miecyber ada .. usah bimbang... tak lapor punya.... yang paling pemurahnya.. uncle relevan .. dia selalu belanja kita makan nasi goreng ayam... milo ais... kat bazar mara... tu....

maiyah berkata...

nnti bleh le koling2 kalo anak sy kawin.. tp lambat lagi le ngeeee

relevan berkata...

Yer Maiyah....jika saya kahwin nanti saya jemput awak juga..

Mega Gathering kat Jerantut?..Uihs Abeli..orait juga nih..