SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

30 Januari 2010

TAKLIMAT TEAMING WITH PASSION/BROADBAND/OTCS

Assalammualaikom
Pengunjung blog abeli yang di hormati.
semuga semuanya di lindungi allah selalu..pada hari Rabu
27.01.2010 2hari yang lepas. abeli telah menerima email dari pengurusan TM. En.Kamarudin mohd ghani yang bertajuk
TAKLIMAT TEAMING WITH PASSION/BROADBAND/OTCS.
apabila di baca isi kandungan email tersebut Abeli tersenyum lebar sampai kepipi.. waa.. kalau macam ni cukup bagus... nak tau tak kenapa... bila abeli baca lagi email tersebut.. terdapat senarai anggota yang terlibat di wajib kan hadir dalam taklimat tersebut.. terdapat 70 anggota yang terlibat di zone pahang barat.. bila teliti betul-betul.. terdapat 4 anggota dari 8 anggota yang bertugas di Pemancar RTM Bukit Istana.. salah saorang darinya adalah Abeli tersenarai..semakin lebar senyum abeli.. kalau la awek tengok masa tu emboh tergoda...Taklimat bermula pukul 230 ptg di mulakan nyanyian lagu negaraku dan lagu TM kristal kita.. penyampai taklimat tersebut ialah Dato Wan Danial selaku pengurus besarTM Pahang.. panjang lebar lah Dato Wan Danial meyampai kan taklimat. Yang lain lain tu biasa je tentang kerja bila tiba part Dato Wan Danial mengumum kan" TM dengan berbesar hati mengumumkan
"PELANCARAN STREAMYX NOTEBOOK STAFFPACK "
bermula 25 january 2010. Dgn hanya menambah rm10 bagi pakage 36 bulan.
Setiap anggota TM dan anggota anak syarikat TM akan di beri 3 TALIAN STREAMYX DGN PENDAFTARAN PERCUMA (RM80), ACTIVATE FEE PERCUMA (RM75) WIFI MODEM liftime warranty.. STREAMYX ZONE ID.PERCUMA.. selain dari yang tersebut tadi PERCUMA yang paling menariknya setiap satu talian di pasang di beri satu NOTE BOOK DELIVARY (RM1500)percuma.. 3 talian 3 note book... pakage paling minima dgn kelajuan 1mbps 1-3 tahun rm76. kalau tambah rm30 pada permulaan pendaftaran dapat satu broadband celcom... tapi tertakluk pada terma dan syarat.. Abeli garu kepala.."alamak.. rugi la abeli dah pasang kat rumah streamyx.. dgn pakae staff rm40.. kena tambah rm36 dapat NOTEBOOK sebuah.. ada lagi 2 talian... .... Taklimat habis kul 6 ptg.. Balik je kerumah Abeli cerita serba ringkas kat org dapor abeli..MAMA DANISYA " waa ni cukup bagus "" Kebetulan malam tu mama danisya kerja malam .. entah apa yang di cerita kan pada staff wad 4 hospital jerantut.. kul 10 mlm tu abeli terima 5 panggilan hp dari geng MISI mama danisya .. semuanya cakap macam ni kat abeli... "Abeli.... bagi la saya satu talian streamyx tu... daftar atas nama abeli.. nanti saya bagi la duit kopi"... aduss... nak daftar streamyx pun nak kene RASUAH ke... mati aku kena attack kat SPRM kan... mampus... macam mana la kita nak jadi bangsa yang bermaruah di muliakan dan di hormati... Tolong la teman blogger... panass...panas....

5 ulasan:

piewahid berkata...

STREAMYX NOTEBOOK STAFFPACK.
abeli, utk staff TM je ke?
roaming nya cmne? saya pernah nampak utk student package..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam piewahid.. memang untuk staff je.. setiap staff di bagi 3 line.. kalau bukan staf mcm biasa la.. tapi ada staff yang bagi keluarga serta kawan rapat guna nama mereka.. kalau orang yang guna tu tak bayar.. staff yang tanggung.. mcm abeli.. dulu tm bagi 5 line rumah tanpa sewa.. 2 tak bayar.. abeli kena settle..dkt rm700.

relevan berkata...

Abeli ..kawan blacklist dengan Telekom ni...Abeli boleh adjust tak?.. he he!

Anuar Abdul Aziz berkata...

i nak juga......satu jer bukan banyak

RMY-abelitokjoro berkata...

salam dari bukit istanarodong berdua yg amat aku cintaiiek...!!!
uncle relevan n uncle black matelic@dj okey je ibni anuar abd aziz...kamu berdua bukan aku tak pecaya.. maka kamu lah diantara senarai-senarai nama org yg boleh di percayai dalam senarai 10 orang yang boleh di percayai.atau top ten bilangan orang yang di percayai.. tapi... luka hati ini masih berdarah...
tergamak sahabat baik ku csendiri yang melukai ku... sampai bil tertunggak 3 bulan sebanyak rm700.00