SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

20 Januari 2010

MASIH ADA MANUSIA SEKEJAM INI...."HATI KERING"

Assalamualaikom.....
Teman bloger yang di hormati..
Dalam kesibukan menjalankan tugas seharian.. sibuk dgn gambar pengantin yang tak siap-siap lagi.. sempat juga abeli buka email TM.. abeli.. dlm banyak email yang abeli terima dari kakitangan TM.. ada terselit satu email dari staff Tranmission Kuala Lumpur.. email tersebut tak ada apa-apa keterangan atau catitan.. cuma tajuk "HATI KERING" dan. gambar sahaja... bila abeli tengok gambar pertama.. puh.. cantik sungguh dgn pemandangan satu banjaran gunung yang menghijau dan di selaputi awan yang menarik... bila abeli tengok gambar yang ke 2.. terdapat seorang pengembara menaiki motosikal merentasi banjaran yang menghijau.. terasa seronok jika abeli dapat mengembara ketempat tersebut... gambar ke 3.. terdapat orang ramai mengerumuni.. pengembara tersebut...gambar 5.. kelihatan kawanan burung hering berterbangan menuju kearah kumpulan manusia yang megerumuni pengembara tersebut... gambar 6..gambar 7 ..dan seterusnya.. teman blogger...tengok la sendiri... Abeli tak sanggup..atau tak reti nak terangkan.. tengok ye.. jangan tak tengok.... masih ada lagi manusia yang tak bertamadun macam ni.. di zaman siber ni... manusia... manusia... manusia... GAMBAR 1
GAMBAR 2
GAMBAR 3











21 ulasan:

maiyah berkata...

dia nk wat pe ngan daging2 tu.. hish!.. rasa cam nk temuntah pun ada

rosnanie berkata...

salam
agaknya bukan manusia kot, tu yang sanggup buat macam tu.

Dh habis daging2nya, ketuk lak tulang2, macam masuk ajaran sesat jer

endiem berkata...

kesian nya, kat mana tu?

ratu pink berkata...

knp la xde yg nk amik tindakan ats perbuatan terkutuk laknat tu ek? ee lau la ada kuasa mau teruk org2 ni kna..

INTAN RH berkata...

salam. speechless tp suka foto no.2.

RMY-Abelitokjoro berkata...

Salam teman blogger yang di hormati.. entah la aieya.. dia orang jenis spesis makan tulang buat sop kot...

RMY-Abelitokjoro berkata...

entah lah kak nani... kat kampung dia orang tu orang luar tak boleh datang kot.. asal datang je kena sembelih.. tapi yang pelik tu.. daging bagi makan kat burung hering tu.. dia orang ambik tulang..je...

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam ENDIEM.. SIHAT KE... RASA-RASANYA kat banjaran alps.. kot.. tempat dia sikit punya cantik.. tapi orangya masih tak bertamadun..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam ratu pink.. sape yang berani nak ambil tindakan keatas.. puak kanibal tu.. kalau berani pegi la.. silap2.. orang yang nak ambil tindakan tu yang kena sembelih...

RMY-Abelitokjoro berkata...

hai..intan rh.. waa.. lama menghilang... copy la photo tu... memang cantik pun..

ckg rash berkata...

Salam ziarah,
gementar hati melihatnya...
bercampur baur kepala memikirkannya...

Anuar Abdul Aziz berkata...

dia org ni tinggal di kaw tanah tinggi dan menjadi tradisi yang mati akan dibuat begitu..diorang kesian kat burung sbb takde benda nak makan..sungguh prihatin mereka ini...hehe

ALoNa [CintamaniszLite] berkata...

hmm..kalo betul ler citer tu ngan gambarnya..
ngeri nak termuntah..uwekk..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salm cikgu rash.. tkasih atas kunjungan ... pelik... perangai manusia.. ni kan...

RMY-Abelitokjoro berkata...

aloooo dj okeje...tuan anuar abd aziz.. banyak la perihatinya...kalau kita ada masa kita pegi kat tempat dia orang nak... bukan apa nak test market.. kalau kita berdua agak2 sape yang dia nak sembelih dulu...

RMY-Abelitokjoro berkata...

alona.. r u. rasanya betul kot.. xkan gambar tu super impus... kannn.

Aida Ali berkata...

Lain padang lain belalang.

piewahid berkata...

slm abeli.
kalu xsalah, ini slh satu cara pengkebumian suku kaum tertentu. dia org beri makan mayat kpd burung hering (kalu xsalah namanya) ritual tersebut dianggap 'suci'. dlm nat geo pun ada kuar rencana psl dia org cuba ternak burung ni utk jadi pmakan bangkai. wallahu a'lam.

Dzul-Putera Bukit Istana berkata...

salam abeli ni rasanya betul lah cakap pe wahid tu .. tapi dia cincang tulang tu buat apa ek... loya la..

zulkbo berkata...

kejam betul..mesti ada salah silap pengembara yang di hukum oleh manusia zalim tu..

NTC berkata...

salam
woyooo
itu daging burng juga makan , t itu tulang bikin sup power ka?

mana tempat ni ?