SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

15 Disember 2009

SIBUK PEPALIH..WEH...

Selamat pemgantin baru
NINI & EDDY
PADA 05hb DEC MAJLIS PERKAHWINAN(kg sempalit raub)
PADA 13hb DEC MAJLIS BERTANDANG....( kg semantan dong raub)
Dalam se minggu ni abeli sibuk amat.. al maklum lah cuti sekolah.. anak yg tinggal cuma 20rg.. 2org anak lelaki.. kat kg tolong pakcik dia jual ikan kat pekan sari dan pasal malam.. 2orang anak pempuan dah lepas ke putrajaya bercuti rumah pakcik dia yang kerja kat kementerian pertanian.
minta tolong edit gambar kahwin tak nak ... mcm-mcm alasan.. toup hset tu selang sahari mintak rm3... tak bagi kan anak.. kita kat studio ni mengelupur.. nak siap kan job.... itu yang bulan 12 ni.. ambil 4 job je x berani nak ambik banyak.. banyak.. mcm bulan 6 dulu... bulan 9 baru settle.. tak daya tadah telinga.. kena sembur dek pengantin.. hari-hari sms.. tanya gambor bile siap...
itu yang sibuk... ni... dulu ada budak kerja part time.. dah pandai dah ambik gambar video.. dah pandai editing video.. tapi dapat kerja kat hospital temerloh... ye.. la.. itu masa depan dia.. pasrah la abeli melepaskanya.. dgn linangan air mata.. nak harap ke anak.. masing-masing belajo lagi...
semalam kul 430 pagi baru.. tido.. bagun pukul 600pg.. lepas solat.. balun apa yang ada..
megadap komputer pulak.. ni la baru dapat rehat ... tu yang up date blog untuk pembaca... kul 245ptg masuk kerja pulak.. masuk kul 300 habis kul 11 mlm.. balik karang ngadap kompuer pulak... tu yang sibuk amat..........
19hb ni kat taman sri kemuning pulak... 20hb kat felda kota gelanggi2... napok gaya nya pikul kamera sorang-sorang la... jawabnya........
itu yang sibuk memanjang.. semua kerja buat sorang... tolong lah....wehhhh.....
ingat nak ajak relevan... partime... di pun sibuk sokmo.. nak gete pun tak sempat.....

Suasana kenduri.

13 ulasan:

azieazah berkata...

Kalu rasa tak sanggup buat sorang... harus gak fikir balik jumlah job yang diterima..

kalu nanti hasil tak seperti yang dijanji.. parah Banggg...

kata orang tua-tua, ukur baju di badan sendiri...hehehe

RMY-Abelitokjoro berkata...

betul tu azieazah.. tu yang tak berani tu... dulu kalau cuti sekolah... paling tak de 6 job skrg tak berani... tkasih la atas nasihat.. teman yang baik saling ingat mengugati....

maiyah berkata...

betu kta aziezah.. tapi rasanya mmg bleh sttle cuma time tu fikiran tak centre kot :D

endiem berkata...

sibuknya aok.. boleh tumpang buat part time ye..

kakcikseroja berkata...

punyalah sibuk Abeli.. sampai ejaan pun main tibai je! :)

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam aiya.. itu la.. kalau bejaga.. memang la..jadi xconsentret.. buat kerja main janji siap...tapi.. kali ni job x ambil banyak.. buat betul2....

RMY-Abelitokjoro berkata...

edem...salam ceria sok mo... puhhh.. nak buat partime dgn abeli..ok je.. tapi abeli rasakan oak pun sibuk gak orang bisnes.. katakan.....

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam kak cik seroja.. sihat.. hendaknya... memang abeli ni kalau menaip tu.. kadang-kadang huru hara gak... kalau tulis dalam bahasa ingriss... kekadang tu bunyi melayu.. kha..kah...

YASSIN SULAIMAN berkata...

Sama laa kita kawan bz juge dgn cara kawan nei aduss...sam-sama bz kita abe lie weh...

rosnanie berkata...

salam abe li, amboi sibuk nyer die... sana sini kenduri kawin, tapi tgk gambar, ada gotong royong lagi, suasana mcm tu memang menarik

relevan berkata...

Kome pun sibuk abeli weh..sibuk pergi kenduri kawen..sibuk makan lagi..tu yang jadi sibuk senalor..

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam abag yasin kak nani.. n uncle relevan.... kadang-kadang abeli tak tau benda yang abeli sibuk kan....

Aida Ali berkata...

Sibuk tu perlu untuk mengisi diari hidup kita. Kalau tak ada kerja, boring yang amat, mau pening kepala kita dibuatnya. Jadi sibuk terkawal itu yang baiknya.