SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

19 Disember 2009

INIKAH SIKAP BANGSA YANG BERMARUAH


Asalmualaikom teman bloger semua.. dalam kesibukan abeli mejalankan tugas sebagai photografer.. sempat juga abeli update blog untuk tatapan teman semua agar kita dapat mernung sejenak.. tentang sesetengah dari pada masyarakat kita... yang tidak berfikiran waras.. dan tidak terfikir apakah tindakan mereka ini.. mencerminkan kita satu bangsa yang bermaruah..
hari ni 19hb dec 2oo9.. Abeli ke Temerloh " Bandar Ikan Patin " untuk sessi photografer pengantin.. majlis di adakan di sebuah dewan di taman yang agak canggih..dgn berbagai kemudahan terkini dan kebanyakannya penghuninya adalah bangsa melayu... bangsa kita.. yang penuh dengan adab .. lemah lembut.. beropan santun...
Setelah selesai photo shoot sessi besanding dan makan beradap... Abeli mengajak pasangan pengantin bergambar bagi sessi "out door".. kat mana nak buat ni... tetiba abeli ternampak satu taman permainan kanak-kanak di seberang jalan berhampiran dewan tersebut... tanpa segan silu lagi abeli bergerak ke taman tersebut bersama pasangan pengantin.. setibanya di taman permainan tersebut ... terkejut abeli melihat apa yang berlaku pada alat pemainan di situ.. nak tau pa yang terjadi..
LIHAT PHOTO DI BAWAH....



Bagi pengujung blog abeli yang di hormati.. sila beri komen dan pendapat anda bagaimana kita ingin mengatasi vadelisem seperti di atas ini khususnya hak awam....

4 ulasan:

maiyah berkata...

kalo nampak sapa yg buat bleh le bik tindakan, tapi tu le sikap org yg mangkuk kemek.. camna pun yg bertanggungjawab sila le bik perhatian utk baik pulihkan tmpat tu balik

rosnanie berkata...

Salam abe li, biasa nye, sikap sebegini menunjukkan insan tu ada kesakitan dalaman, ubat dia kena basuh banyak2, kalau boleh guna clorox

endiem berkata...

Sayangnya.. tempat 2 untuk budak2 bermain telah punah dirosakkan oleh org yg tak bertanggung jawa. Bukan sikit duit membuatnya. Tangkap je orang yang gatal tangan tu dan lempang sekali atau dua kali

azieazah berkata...

Kesian anak-anak di kawasan tu. Memang patut ditembak mati si pengamal vandalisme ni..