SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

04 Oktober 2009

BERAYA DI PANTAI CAHAYA BULAN (PCB)

ASSALMUALAIKOM
SALAM AIDILFITRI
MAMA DANISYA BERSANTAI
DI Pantai Cahaya Bulan(PCB)

Anaknda LILY DANISYA Merenung masa depannya
tahun depan nak sek arab ke sek melayu..?

DIN BULAT bersama Lily Danisya
serta Lily Damia ( anak sedara )
sedang bersantai sambila mendendangkan lagu
lompat si katak lompat
Salam manis
buat pembaca blog Abeli.Raya tahun ni 1hb oct hingga 3hb oct ni lah baru Abeli dapat bercuti beraya... Di kesempatan cuti ni Abeli bersama Mama Danisya.. anak abeli Lily Danisya dan teman rapat Abeli Che Hayuddin Lebih di kenali dgn pangillan DIN BULAT.. Pailot di Sek Men Agama Tengku Ampuan Afzan ( TAHAP ) Jerantut. melancong ke kelantan.. bagi Din Bulat.. ini la pertama kali dia ke kelantan sebagai pelancong... dgn berbekalkan semangat dan masa yang terhad kami pun melancong la ke Pantai Cahaya Bulan.. Pengkalan Chepa.. bukan main lagi la seronoknya... anak Abeli bersama Din bulat.. bermain pantai... Mama Danisya.. berkenalan la pulak dengan pelancong dari Paris... namanya tak silap JAMILA.. " I am muslim from PARIS.. My parent from marocco.. i visit.. malaysia 3 week.. and then go Singapore.. Thailand.. ". itu la yang abeli dgr apa yang di bualkan dgn mama danisya.. abeli cuma anggukan kepala.." yes...yes... " itu je yang keluar dari mulut abeli.. bukan apa.. abeli masa sekolah dulu 3 pekara je tak lulus dalam bahasa inggeris ni pertama membaca.. kedua bercakap ..ketiga menulis.. semuanya gagal.. itu la sebabnya bila pelancong jumpa abeli bertanyakan sesuatu dia orang kata abeli sombong... bukan sombong tapi.. abeli takut.. bila abeli jawab pertanyaan dia orang bukan setakat dia org tak faham.. abeli sendiri pun tak tau nak kata apa... masa sekolah dulu pun cuma tau " yes ..no..allright.. thank you".. lepas tu nak belajar lagi cikgu mati.... ganti cikgu baru.. sekolah pulak runtuh.. malang sungguh nasib abeli.. itu la sampai sekarang ni pun.. tak pandai-pandai.. cakap orng putih ni...kalau nak cerita pasal raya ni kat mana- mana pun sama je.. ziarah sanak saudara.. rakan taulan sahabat handai.... bermaaf maafan .. lepas tu bedal kuih raya... org dah boring... jadi abeli cerita la pegi tengok pantai... maklum la kat jerantut mana ada pantai... lain la kat kuala lumpur... ada pantai.. PANTAI DALAM.. ari tu abeli pergi jumpa ABG YA (pendikir) kat pantai dalam tak de pantai pun...... he.he... apa pun nanti kita sambung balik cerita abeli.. besantai la bersamai photo yang abeli sediakan se adanya...
MAMA DANISYA bersama JAMILA


DIN BULAT
tanpa kompromi
berposing bersama
JAMILA
nampak macam taik cicak je..
sorang putih sorang gelap...

9 ulasan:

maiyah berkata...

salam.. tgk suasana pantai tu rasa tenang kan kuasa Allah yg seluas2 nya

TokNabe berkata...

PCB dulu meme comey sangat pantainya.. ko lamo makin kurang lebih2 lagi sekat hakisan pantai dan diletak antu pemecah ombak.

seafood kat situ pun boleh tahan jugok.... mahalnya.. :D

RMY-Abelitokjoro berkata...

Salam aiya n tok nabe.. sekarang ni cukup bersih pantai pcb.. tapi pengunjung dah semakin berkurangan.. kalau dulu hari jumaat macam ni .. memang ramai orang.. sekarang pengunjung ramai tertumpu ke pantai irama Bachok..

kakcikseroja berkata...

Macam2 la abeli ni...
kakcik tumpang gelak je.. alright?

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam kakcik.. nape ek... bila.. bila...abeli nak post comment dalam blog kak cik... tak boleh nak post.. mungkin blog abeli ada problem... blogger lain ok je post coment kat kak blog kak cik ini yang sedih ni.. waaa.. nanti.. kakcik cakap abeli tak jengok pun blog kaka cik... waaaaa... sadis betul...waaaaa.. kacik jgn marah abeli.. abeli sayang kakcik sebagai rakan bloger...

Rumah Kuning berkata...

kelakar. bukan salah abeli kalau tak pandai BI pun. tapi takpe, tak pandai 3 bahagian je.hehehe

wantie berkata...

oh.. PCB satu hari hari akan ku terjah ke sana jua...

RMY-Abelitokjoro berkata...

buat kak rumah kuning tu... balik kelantan 3 hari je... mana sempat nak me round habiss.. tak pe la... nanti balik semula cari kak tolong ajar bahasa inggris... mintak- mintak jangan la sek panji tu runtuh....

RMY-Abelitokjoro berkata...

hai wantie... senyuman yang menarik.. kalau nak gi pcb bagi tau la.. boleh join my famly... kita kinvoi.. biak pi la... pcb dok tang tu ..gak...waaa... mezium padi tu menarik......