SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

27 September 2009

SEMBAHYANG RAYA DI MASJID BARU..




Salam AidilFitri buat semua pengunjung blog Salam Dari Bukit Istana. abeli memohon ampun dan maaf seandainya selama abeli mengendalikan blog ini..Terdapat catitan.. gambar apajua yang menyinggung saudara dan saudari.. baru ni sebulan blog abeli tak dapat nak up date... xtau la kenapa.. ok lah.. untuk kali ni walau pun dah terlewat abeli nak cerita tentang sembahyang raya di masjid baru...... pada pagi hari raya abeli dan penduduk kg Batu Balai jerantut berkesempatan bersembahyang raya...di masjid Assyakirin batu balai yang dalam pembinaan di mana 70% hampir siap.. yang menariknya pembinaan masjid tersebut tanpa bantuan dari pihak kerajaan.. semua kos pembinaan masjid tersebut mencecah hampir rm300.00o.00 adalah sumbangan orang ramai.. orang perseorangan.. syarikat bumiputera..kutipan derma dari jamuan makan... dan sekarang pun masih memerlukan sumbangan dari anda semua... menurut imam muda masjid assyakirin Tuan Ahmad bin Tuan man " Pihak masjid masih lagi memerlukan bantuan dari segi kewangan.. barangan... dan apa jua yang bersangkutan dalam pembinaan masjid dan keperluan orang ramai.. untuk beribadah.. setiap sen yang dihulur kan adalah saham untuk kita sebagai bekal di akhirat nanti.."
Jadi kepada pengunjung blog abeli yang bermurah hati hulurkan lah derma melalui
a.c CIMB 06055010018931
Segala sumbangan iklas anda allah jua membalasnya.

Gambar dimana masjiid masih dalam pembinaan
masjid Assakirin Batu Balai Jerantut Pahang

mozek yang belum di pasang

tempat beruduk yang belum siap di bina

susana sembahyang raya di masjid assakirin

Dato Tuan Ibrahim Tuan man
sedang membaca khutbah raya





Dato Tuan Ibrahim Tuan Man
sedang memberi duit raya



Duit derma dari parajemaah untuk pembinaan masjid

AJK Masjid sedang megira duit derma
jika anda ingin menderma sila bank in derma anda di
A.C CIMB 06055010018931

6 ulasan:

maiyah berkata...

wah.. raya sakan lama tak hapdet tapi sy dah tulung sapu2 laman blog nih.. moga ceria di rmh2 terbuka plak :D

RMY-Abelitokjoro berkata...

terima kasih aiya.. kerana sudi lagi menjegok blog abeli.. baru ni sebulan jem.. tak boleh nak update... entah kena virus selsema kot.... dua kali hantar kedai.. itu pun batuk.. batuk lagi..

endiem berkata...

wah .. bes masjid baru..

TokNabe berkata...

Tak apa abeli biar komputer jem... jangan kita yg jem. kalau kita jem.... memang parah.

kakcikseroja berkata...

Salam Abeli...

nasib baik tak kena virus hejsatuensatu kat komputer abeli tu... :)

Cantik masjid tu...

Anti_Rasuah berkata...

salam lebaran abe li....nak minta kebenaran nak ambik gamba dale blog ni buleh?
-fuad, anok ayoh me. bt balai-