SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

17 Ogos 2009

Adoooi......! kantoi lagi.....!

Hari ni 17 hb .. isnin... abeli bukan nak cerita pasal hari ni... tapi...jumaat 14hb 2hari yg lepas... giliran sift kena kerja malam.... kebetulan partner sift kena kerja pula dgn usop... en usop... ni dia kerja dah lama kat stesen pemancar RTM bukit istana... nak banding dgn abeli.... mcm langit dgn bumi... abeli baru je tukar ke unit ni... 1tahun 8 bulan baru... tengok peralatan dalam ni mcm tikus tengok besi... terkebil-kebil .tak tau nk petik suis mana...en usop ni dah 20 tahun berkhidmat kat sini... dulu mula2 kerja dia cakap... kerja tukang spu je... kat TM ni... berkat sabar dan kerja yang penuh tanggung jawab... dari buruh am.. naik artisan.. kemudian skrg ni dah juruteknik... alaaa org kampung panggil "tecnison" tu.... mcm jawatan abeli gak..berbalik ke cerita malam jumaat...Malam tu... tepat jam 0105 pgi siaran rtm 1 dah tamat... abeli pun tanpa belengah-lengah lagii... mempersiap kan diri untuk TIDO.....
bila toto di bentang... bantal... di tepuk 3 x.. sambil membaca..doa dan serangkap pantun... KALAU NAK GUGUR... GUGUR LAH NANGKA... JGN MENIMPA SIRANTING PAUH.... Ewaaaaahhhh... KALAU NAK TIDUR.... TIDURLAH MATA... JGN TERKENANG.. ORANG YANG JAUH....lps tu abeli possing baik2... luruskan kaki... acu nak terlelap....tiba...tiba... terus terlena... sedang asyik di buai mimpi... abeli terkejut dari tidur... en.. usop... dgn slambe nya mengejutkan abeli... "aeli... abeli... bvangun.. nape TV dua2 tiada siaran"...dgn muka yang moyok nya abeli bangun..... kul berap skran ni ... dah 0520pg... dari saat itu lah seluruh penduduk jerantut.. dan kawasan yang menerima siaran rtm1 rtm2... di opancar dari bukit istana tidak dapat menerima... siran..terputus langsung... mengelabahlah abeli dgn... usop.. tergaru-garu mcm berok mat yeh kena belacan.. nak petik yang mana.. ni... wwaaaaaa....waaaaa.... haru..haru... tapi abeli cool je... tak panik pun... abeli cll razak.... jak siaran tv breakdown.... ok..ok... kata dia ..jap lagi aku sampai...
xcek puya cek... tak dapat apa problem.... masuk hari ni dah 3 hari dah orang jerantut x dapat tengok tv1 dan tv2....yang datang chek... dah ramai dari kuantan.. kuala lumpur... semua yang datng tu yg hebat2... kul 1100pgi tadi... jumpa la..apa penyakitnya... cabel terbakar.... meletup kena petir..... di sini abeli bukan apa... tadi.. boss cakap..."EN ROSLI sila jawab surat tunjuk sebab.. kenapa lintar pintas belaku pada alat penerimaan siaran RTM.. sebelum hari khamis ni serah kepada saya"................. Adooooisss... Kantoi lagi...... *KEPADA SEMUA PENDUDUK JERANTUT DAN KAWASAN YANG SAMA WAKTU DGNYA.. PIHAK KAMI MEMOHON MAAF BAGI KESULITAN PENERIMAAN( GANGGUAN) SIARAN RTM1 DAN RTM2.. BERMULA 14HB lagi.. kesulitan amat di kesali.. pihak kami akan berusaha memperbaikinya secepat mungkin...*

10 ulasan:

eiza in the house.. berkata...

salam bro...lahai litar pints pun nak kene bg surat tunjuk sbb ker..

Abelitokjoro berkata...

salam kembali eiza.. litar pintas tu... biasa la... pengawasan yang cuai tu.. sepatutnya kena bersiap sedia 24 jam.. tapi.. bro dah tidooo... he..he..

TokNabe berkata...

abih tu guano cerito lepas tu... kena buat surat tunjuk sebab betul ke?

nanti cakap... abeli tidooor. Haha... bahaya tu.

Abelitokjoro berkata...

salam tok nabe... kena.. 3 hari break down.. gege riuh.. kat jerantut.. siaran tv takdok.. tapi bereh dok.. boh tohok dlm tong sampah je...hee..he...

NaqeebLukhman berkata...

Abeli, gunao tidur sokmo dia hehehee

mujur kat shah alam ada siaran huhuhuu


mujur juga boss abeli tu baik hati hehehehhe...

Idalara berkata...

salam abelitokjoro
mng teruk juga keja dibidang ni ye..tp jika ada kepakaran insyaallah semua bisa dibereskan..
Ofis idalara pernah alami bau hangit di suis elektrik..mujur ida cepat hubungi pekerja TM..rupanya ada wayar yg terbakar..

p.s terimakasih singgah dan bg kata2 semangat buat idalara..insyaallah semua akan disemat dihati.

Idalara berkata...

Terimakasih sekali lagi dan salam perkenalan dari Sepang ke Bukit Istana

maiyah berkata...

salam kenal.. hehe.. tido lak.. sian org jerantut kena tukar siaran lain lah, kalau ada astro takpe gak

Leenoh berkata...

Salam.
Untung kerja dgn orang yang banyak pengalaman, boleh tambah ilmu.

日月神教-任我行 berkata...

無碼 a片 A漫 h漫 麗的色遊戲 AV女優 SEX 聊天室 成人 做愛 情色文學 情色 成人影片 成人文章 性愛 情色網 免費影片 免費a片 偷拍 SEX AV a片免費看 一葉情貼圖片區 色情漫畫 a片 AV女優 成人 做愛 色情網站 情色 視訊聊天室 免費視訊聊天 免費a片 女優 免費影片 偷拍 美女 自拍 成人聊天室 AV 一葉情貼圖片區 a片 A漫 h漫 麗的色遊戲 AV女優 85cc免費影片 ut聊天室 聊天室 成人 做愛 18成人 A片下載 成人漫畫 性愛 亂倫 免費影片 免費a片 偷拍 走光