SALAM dari BUKIT ISTANA

SALAM dari BUKIT ISTANA
BLOG INI ADALAH BLOG PANDANGAN PERIBADI DAN CATITAN PERJALANAN ABELI SEBAGAI PHOTOGRAFER AMATUR YANG MASIH BELAJAR DAN MEMERLUKAN TEGURAN MEMBINA..BLOG ABELI NI TIDAK ADA KENA MENGENA DGN MANA-MANA PARTI POLITIK. PENGUNJUNG YANG BERFIKIRAN TERBUKA(OPEN MAINDED) SAJA DI JEMPUT MELAWAT BLOG ABELI.. SEKIRANYA TERDAPAT GAMBAR. CERITA. CATITAN. YANG MENYINGGUNG PEMBACA SEMUA.. ABELI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN..IANYA SECARA KEBETULAN TIDAK DI SEGAJAKAN.. TERIMA KASIH.. SELAMAT MENGUJUNGI BLOG ABELITOKJORO.

SELAMAT DATANG KE BLOG :-

ABELI ROSLI

Foto saya
Jerantut, Pahang, Malaysia
"Berkawan bukan untuk sementara tetapi selamanya.. bukan untuk esok tapi hingga ke hujung nyawa. biar kita tidak mempunyai wang ..asalkan kawan percaya..walau kita tidak punya rupa.. jujur lah pada kawan kita"....Di lahirkan di kg Terap Tg Besar Benta Kuala Lipis Pahang.kini menetap di Jerantut.. bertugas di TM (PEMANCAR RTM BUKIT ISTANA JERANTUT). menceburi bidang PHOTOGRAFER...sebagai kerjaya sambilan...

TeMaN TaPi MesRa

MASA ITU.. " SESAAT TIDAK MENUNGGU KITA "

09 Julai 2009

HARI JADI

SALAM SEJAHTERA BUAT PENGUNJUNG BLOG ABELI.. AGAR SENTIASA DI RAHMATI ALLAH SELALU...
pada 12 .07.1964.. tarikh lahir Abeli yang tertera di surat beranak (SIJIL LAHIR) abeli... bermakna.. pada tarikh 12.07.2009.. hari jadi abeli yang ke 45 tahun... bila sebut hari jadi ni.. ingat.. kat arwah ayah... bila abeli kata " ayah esok hari jadi ngah( panggilan keluarga) " ayah jawab.. " ngah tahu tak bila allah jadi kan ngah..." .. ayah kata lagi " tarikh tu bukan hari jadi.. itu tarikh hari lahir".. abeli pun terpinga-pinga... " kita tak tau bila kita di jadikan oleh allah..." kata ayah lagi... lalu esok kita buat buat jamuan keluarga.. buat doa selamat.. minta doa agar di berkati hidup.. agar tidak nakal- nakal...lagi..." lalu abeli tanya ayah " tak mintak panjang umur ke...?"... lalu ayah kata... " ngah ingat umur ngah makin sahari makin panjang ke...?.. makin hari makin pendek tau tak...?.. kalau la takdir ngah hidup 65 tahun... makin sehari smakin kurang la harinya hingga ke 65 tahun tu... "... abeli ter kedu....... apa pun kalau ada pengunjung yang sudi beri komen ttg apa yang ayah abeli cakap kat atas tadi silakan...... untuk renungan bersama.... apa pun 12.07.2009 ni.. pendek la setahun lagi usia abeli... insaff...insafff.......

4 ulasan:

NaqeebLukhman berkata...

to Abeli... selamat Harilahir...
apapun semoga Allah memberkati umur Abeli dan memberi kebahagian bersama keluarga semua...

amin.. insyaAllah..

TokNabe berkata...

esok kiro hari abeli lahir ke dunia la ni. Moga selamat segala2nya buat abeli. Biar muroh rezeki dan minta di panjangkan umur.

Moga berbahagia sokmo.

cikgu panji berkata...

selamat ulangthn kelahiran. semoga sentiasa diberkatiNya.

Dari Hati berkata...

salam abeli..happy birthday..semuga diberkati Allah ,dimurahkan rezeki dan diberi kebahagiaan bersama keluarga..Aminnn..